съвети бижу

6 безценни съвета за това как да се грижим за бижутата си

Всички знаем, че няма нищо вечно на този свят. За съжаление, това важи и за бижутата. Колкото и да се стремим да ги пазим, ние няма как да избегнем техния край. Все пак обаче с правилната грижа можем значително да удължим живота им. В следващите редове сме ви подготвили няколко лесни съвета и насоки за това как правилно да се грижите за своите бижута.

Ето ги и тях:

Съвет №1

Първото нещо, с което ще започнем, е домакинската работа. Като една добра домакиня, всеки ден (или през ден – ние не сме тук, за да съдим!) вършиш някакво домашно задължение – чистене, готвене, пране и т.н. Това е чудесно, но ни кара да крещим “НЕ, НЕ И ПАК НЕ” на носенето на бижута в този отрязък от време. Вероятността да ги повредиш по някакъв начин (да си притиснеш и изкривиш, да попадне препарат върху тях, да ги намокриш) е огромна. Затова просто предвидливо ги махни преди всякакви такива дейности.

Съвет №2

Когато бях малка и мама ме учеше как да ползвам грим и да се обличам, винаги ми повтаряше, че бижутата идват последни. И до ден днешен аз се водя по това вече за мен  ‘правило’. Защо ли? Много просто – някои бижута могат да се повредят при слагането на дрехи, които минават над главата ви (например обеците ви могат да се закачат) или слагането на грим/парфюм може да ги окисли. Просто запомни – бижутата идват последни!

Съвет №3

Бижутата НЕ харесват водата, нито пък СПА процедурите (за разлика от нас). Остави ги да си почиват в хотелската стая/апартамента си и няма да сбъркаш. Понякога последствията могат да са не само свързани със смяна на цвета, но и със структурния състав на бижуто.

 

Прочети и това:

 

Съвет №4

Спортът е здраве и ние важно стоим зад това изказване. Спортувай и бъди във форма, няма нищо по-хубаво от това, но оставиш своите бижута вкъщи. Потта може сериозно да ги увреди, а може и да раздразни кожата ти. Не рискувай.

Съвет №5

Грижи се за своите красиви бижута като ги полираш често (един път в месеца е напълно достатъчно). Винаги го прави с мек плат, за да не ‘нараниш’ бижуто. В магазините се продават изключително много кърпи, напоени с препарати и различни пасти, така че лесно можеш да си закупиш (само се съобразявай с метала, който ще полираш).

Съвет №6

Внимавай, ако имаш счупено или спукано бижу. Не го полирай твърде грубо, защото лесно може да го повредиш още повече. Занеси го възможно най-бързо на поправка.

 

Както за всяко нещо в този свят и за нашите бижута е нужна грижа и любов. Пазете ги и те ще ви се отплатят с още много години красота и блясък, които заслужавате.

 

 

 Post views:897

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *