Как хората изразяват индивидуалността си чрез бижутата

Бижута се носят още от древността и както тогава, така и сега те крият нещо зад себе си. Какво точно се опитваме да изразим чрез избора си на бижута, ще разберете в следващите редове.

Ние рядко се замисляме, когато правим избор на бижута, но какво точно те казват за нас?  Ако си мислите че перленото колие не разкрива част от характера ви, то помислете пак.

Първия тип бижута, на който ще се спрем, са атрактивните – тези, носещи желание да бъдат забелязани. Когато избираме обемни и лъскави бижута, независимо какви са те, това в много случаи е знак, че притежателят им не се страхува да бъде център на внимание и да покаже на какво е способен. Рисковете и пречките не са нещо, което ги притеснява, и те се наслаждават на света, без значение мнението на другите. Носейки тези бижута, вие давате знак, че сте една авантюристична душа, търсеща приключения.

 

Прочети и това:

 

Следващия тип, който ще разгледаме, са пиърсингите по тялото, които не са просто нормалните обици, а са средство, с което хората изразяват своята позиция. Често тези хора са бунтари по душа и не харесват нормите и ограниченията, поставени от други. Други пък използват пиърсинга за привличане на внимание, но в същото време казват на света ‘Не ме интересува мнението ти за мен’. Те не са асоциални личности – те имат силно изразено мнение и това е техният избор за себеизразяване, въпреки факта, че на някого може да му се струва малко агресивен.

Както добре знаем, изборът на перли в повечето пъти означава, че вие сте по-традиционна личност и харесвате класическото и елегантното в бижутата. Както известните личности миналото (например Коко Шанел), вие се виждате като една стилна и добре облечена дама, която въпреки традиционния си стил, може да е магнетична и завладяваща. Перлите винаги правят един тоалет малко по-официален и много елегантен. Перлите във формата на бижута навлизат най-масово в годините, когато жените са се борили за своите права и независимост. Така че може да се твърди, че носейки перли, вие се самоопределяте като самостоятелни и силни личности, но в същото време много фини и нежни.

Няма да пропуснем и артистичните бижута, които носи всяка една съвременна и дръзка жена, не се страхуваща да се откроява от тълпата. Тя не обича да ѝ бъдат поставяни етикети и не се интересува от мнението на останалите за своя стил. Не робува на брандове, защото нейната цел е да се откроява от останалите. Ако и вие сте от тях, то със сигурност харесвате ръчно изработените бижута, било то от кожа или плат, които показват таланта, използван за изработката, и сочат за индивидуалност и собствен стил.

Многопластовите бижута могат да крият зад себе си няколко значения. Първото е, че вие имате склонност към хаотичното и не сте най-организираният и подреден човек. Те поставят и акцента върху вашето въображение, но и върху разпокъсаността ви между минало и настояще, старо и ново. Тези бижута се използват за прикриване на някои недостатъци на тялото и вие сте наясно с това. Те могат да прикрият по-пълна фигура, като в същото време откроят бюста или ханша ви.

Винтидж бижутата носят зад себе си история и когато се спираме на тях, означава, че ние търсим качеството, оставащо във времето. Носени от благородници, някои от винтидж бижутата имат много голяма антикварна стойност (и съответно по-висока цена). Така оправдават историята, която носят със себе си. Един от най-известните примери е диамантеното колие, показано във филма “Титаник”. Казващо се “Окото на морето”, то е едно от най-скъпите колиета в света. Спирайки се на този стил на бижута, може да се твърди, че вие сте женствена и сантиментална личност.

Когато избирате бижута с естествени кристали, трябва да отделите повече време на самия избор на кристал. Самите ви предпочитания обаче със сигурност сочат, че вие не се ръководите от модните тенденции, а залагате на неща със стойност и значение за вас. Всеки един от кристалите носи някакво значение в себе си и спомага за определено емоционално състояние. Тъй като кристалите са многобройни (зад тях стои дори цяла наука), няма как да ви предоставим по-подробна информация тук. Затова пък обещаваме скоро специална статия, посветена само на тях. Очаквайте. 🙂

Изборът на цвета на бижуто също носи своето значение. Когато изберете червеното, това показва, че вие сте пламенна и смела личност, екстроверт, обичащ приключенията, бързия и пълноценен живот и разговорите с други хора. Жълтото означава, че вие сте заклет оптимист, а пък зеленото отразява вашата искреност и дори лека наивност. Когато комбинирате много цветове едновременно, това изразява един бурен характер на човек, който не може да бъде спрян.

Винаги помнете, че изборът на бижута говори за вас. Отделете няколко минути от деня си, за да подчертае вашето съобщение към света. Наслаждавайте се на избора на аксесоари така, както се наслаждавате на избора на тоалет. Все пак той няма как да бъде завършен и пълен без правилното бижу. 

Ще се радваме да ни споделите в коментарите вашите любими и предпочитани бижута! 

Поздрави,
Екипът на Semando

 Post views:489

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *