Какво значи носенето на пръстени на различните пръсти

Хиромантия и символика на пръстените

Днес множество хора носят бижута и това са предимно пръстени. Всеизвестна е символиката на брачната халка, на венчалния пръстен, но какво да кажем за пръстените, които се носят на други пръсти? Те могат да ни подскажат различни неща за хората, които ги носят, тъй като има голямо значение на кой пръст ще бъде поставено бижуто. Трябва да вземем предвид и размера, понеже колкото по-голям е пръстенът, толкова по-отчетливо се проявява съответния признак. Ако искате да разберете повече, останете с нашата статия докрай!

Дясното полукълбо на човешкия мозък контролира лявата страна на тялото, както и творческите способности. Следователно, пръстените, които се поставят на лявата ръка, са символ на творчески нагласи и вярвания. От друга страна, лявото полукълбо на мозъка контролира дясната част на тялото, както и логиката. Следователно, ако човек носи пръстен на дясната си ръка, това показва желание за контрол на действията и, като цяло, на живота.

 Палец

Най-важният пръст на ръката е палецът, който е независим от останалите четири пръста и представлява силата на волята, свободата, независимото мислене и логиката. В случай, че сте от избухливите и агресивни личности, носенето на пръстен на палеца ще ви помогне да се успокойте и да имате по-хармонични отношения.

 Показалец

Показалецът е свързан с амбицията и лидерството, като множество крале, лечители и свещеници носят пръстени на показалеца, както за да демонстрират мощта си, така и защото вярват в особената мощ на този пръст. Показалецът символизира нуждата да се установи сила и власт, а също и амбицията. Ако сте от срамежливите, тогава е препоръчително да носите пръстен на този пръст, защото това повишава самооценката и носи благополучие и успех.

 Среден пръст

Средният пръст е най-високият пръст и е символ на материализъм и идентичност. Намира се в центъра на ръката и представлява най-важните неща за нас, както и идентичността ни. Ако видите човек, който носи пръстен на средния си пръст, това означава, че този човек желае да е в центъра на вниманието. Според съветите на хиромантията, добре е да се носи пръстен на средния пръст, ако имате трудности, защото този пръст ни помага за по-успешно справяне с трудностите.

 Безименен пръст

Всички знаем, че безименният пръст символизира любовта и сърцето. Показва годеж, вечна вярност и брачен статус. Също така показва артистичност и креативност. Ако не е подарен, а човекът, който го носи, си го е закупил сам, това означава, че този човек вярва в своя талант и се цени.


 Кутре

Малкото пръстче символизира доверието. То представлява връзката ни с останалите хора, като е свързано с материалния свят, отношението на човека към себе си, интимността и оттношението ни към останалите. Препоръчва се да се носи пръстен на кутрето, ако имате нужда от помощ за развитие на гъвкавостта на ума, логическата мисъл или в областта на ораторството, политиката, медицината, дипломацията или бизнеса.

Надяваме се тази информация ви е била любопитна. Ако искате още факти можете да ни последвате във фейсбук страницата ни
или да посетите semando.com

 Брой преглеждания:347

Също може да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *