Как ни лекуват бижутата?

Лечебни бижута

В статията, която ти предлагаме днес, ще разгледаме бижутата по един малко по-нетрадиционен начин, който рядко бива споменат – като изделия с лечебно свойство. Да, разбираме, че това може да ти се стори странно, но според мнозина бижутата имат силата да лекуват. Ако сме те заинтригували, остани с нас, за да разбереш за какво точно става въпрос.

В древноиндийските трактати се споменава, че скъпоценните камъни кондензират космическата енергия, а самата същност на човека се приема за енергия, управлявана от чакрите – които са енергийни центрове. В този ред на мисли, скъпоценните камъни възстановяват енергийния баланс на тялото и по този начин влияят на здравето ни. Те са се използвали от векове за мъдрост, сила и мощ, тъй като имат благоприятно влияние върху органите и системите от органи на организма.

И така, приема се, че чакрите са свързани с определени точки на тялото, и енергията, която канализират скъпоценните камъни, въздейства на тези точки, като по този начин подпомагат организма и го лекуват от заболявания. Нека разгледаме някои от най-често носените бижута и как те ни помагат.

Пръстени и гривни

Ръцете на човек имат тясна връзка с неговата целеустременост, а пръстите им улавят енергийни вълни с различна честота. Пръстените помагат за отварянето на тези канали. След като пръстите са свързани с различни органи на тялото, носенето на пръстен би подпомогнало лекуването на тези органи. Гривните също имат влияние върху енергията, като регулират нейното проникване и изтичане, и се смята, че са подходящи за всички онези, чиято работа изисква ръчен труд.

Обеци

Обеците са любимо украшение на милиони хора. Те са сред най-популярните бижута и се приема, че чрез тях може да се въздейства върху всеки един орган на човешкото тяло. Смята се, че скъпоценните камъни влияят върху интуицията и психическите способности и че имат подмладяващо действие. Освен това могат и да действат лечебно върху ушите, очите и синусите.

Огърлици и колиета

В шията на човек се намира щитовидната му жлеза, която регулира обмяната на веществата, паращитовидните жлези и жлезите с вътрешна секреция, като тук се пресичат кръвоносните съдове. Вярва се, че носенето на огърлици и колиета регулира обмяната на веществата, подобрява кръвообращението, уравновесява енергиите на тялото, лекува дихателната система.

Важно е да споменем обаче, че дори според хората, които вярват, че бижутата са лечебни, украшенията трябва да бъдат сваляни понякога, защото иначе тялото може да се изтощи от прекомерното въздействие на енергията върху него.

Надяваме се, че тази статия наистина ти е била интересна и че си научил нещо от нея, което би могло да ти помогне. Според индийските учения чакрите са регулаторите на енергията в човешкото тяло и ако са в дисбаланс, то това води до различни заболявания, в зависимост от това коя чакра е засегната. За да се възстанови здравето, тези чакри трябва да бъдат възстановени (тоест балансирани). Приема се, че това може да се постигне и чрез бижута със скъпоценни камъни, понеже кристалите имат свойството да канализират космическата енергия.

Ако нашата статия ти е харесала, не се колебай да ни харесаш във Фейсбук, за да можеш да прочетеш още от интересните ни материали, а и за да следиш чудесните ни оферти.

 Брой преглеждания:50

Също може да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *