Обеци или обеци? Какво ни разкриват те?

Разбери какво говори изборът на обеци за нашата личност и самооценка

Обеците винаги са били считани за онзи дребен детайл, който може да преобрази жената и да подчертае най-красивите черти в лицето ѝ. Заедно с всичко това, в миналото те са били приемани като символ на аристократизъм и класа. Носенето на обеци от благородни метали е подчертавало престижа на неговия притежател и произхода му.
Какво разкриват обеците за нас? Как подсъзнанието ни прави разлика и преценява личността на човек, само по неговите бижута и в частност обеците? Прочети тази статията, за да разбереш.
В днешно време можем да открием хиляди видове обеци, като всяка година тенденциите се променят и се появяват все по-нови и нови модели. Дизайнът, материалите, от които са направени и орнаментите по тях (ако има такива) говорят много за нашата същност и предпочитания. Тук ще ви представим различните категории на тези разкошни аксесоари и какво намеква изборът ни на определен модел обеци.

Според големината

Дълги висящи обеци

Ако предпочиташ по-ефектни, издължени и привличащи вниманието обеци, то по всяка вероятност си уверена дама, която смело изразява своя стил и подчертава ярко индивидуалността си. Моделите обеци в този случай много зависят от повода, по който се слагат. Така, например, ако заложиш на обеци, отрупани с камъни, които се спускат нежно по дължината на шията, ще изразиш класа, стил и увереност. Такъв тип обеци са подходящи за официални поводи и мероприятия. Високите дами, с дълги и изящни вратове могат да си позволят точно такъв вид украшения, защото така те ще приковат вниманието, ще акцентират върху една от най-женствените части от тялото си и ще представят себе си в целия си блясък.

Ако заложиш на по-тънки и фини обеци, без орнаменти по тях, но със същата дължина, то отново ще изразиш класа и увереност, но без да акцентираш ярко върху себе си. Обеците от благородни метали, било то малки или големи, винаги подчертават стила и визията на жената.

Големи широки обеци

Това е типичен признак за всички дами, които искат да привлекат погледите към себе си и да подчертаят самочувствието си. От друга страна, такъв тип обеци носят и много творчески настроени личности, които обичат да експериментират и налагат свой собствен стил. Две неща се обединяват и от двата типа дами – смелостта и ексцентричността. Обикновено, тези видове обеци са съпроводени с много допълнителни орнаменти и декорации, така че дамите да заблестят и привлекат вниманието към лицата си.

Малки обеци

Носенето на обеци като тип „копче“ говори за една спокойна и уравновесена личност. Тя умее да оценява малките и прости неща в живота, обикновено води здравословен начин на живот и се грижи за себе си. В същото време, мисли реално и трезво. Ако си от момичетата, които обичат да наслагват повече от една обица на ухото си, то вероятно искаш много неща наведнъж и по възможност ги искаш веднага.

Все по-популярни напоследък стават обеците тип „full ear“ или иначе казано обеца на цялото ухо. Те са атрактивни, привлекателни и секси. Почитателките на този вид украшения знаят кои са и не се страхуват да заявят своята индивидуалност. Те обичат приключенията, приемат живота във всичките му форми и умеят да ценят себе си. Имат набито око за добър дизайн и носят в себе си творческо мислене.

Снимки: Pinterest

Друг вариант малки обеци са халките. Те са ненатрапчиви, нежни и елегантни. Не се използват да привлекат вниманието към ухото, а просто да допълнят визията на жената. Ако обичаш този тип обеци, то е много вероятно да си класик. Обичаш традиционните изпитани методи, реда и подредбите. Готова си винаги да помогнеш на някого, а в теб има засилена майчинска грижа. Хората могат да ти се доверят напълно, защото ти никога не би ги предала.

Прочети още:

Обеци с шипове са доста предпочитани от бунтари и хора на крайностите. За тях животът е едно изживяване, на което трябва да се насладим до краен предел. Обичат да повишават адреналина си, силните усещания и емоции си. Много често те не само имат свой собствен начин на мислене, а и намират последователи, които започват да проповядват техните ценности и принципи. Зарежда ги силната музика, най-често рок и метъл, защото те умеят да усещат с душата си и да се вслушват в нея.

Снимка: Pinterest

Според Формата

Кръглите обеци говорят за балансирана и социално отворена личност. Такива дами винаги има какво да кажат, обичат да бъдат сред хора и са отворени към всеки непознат. Те са честни, открити и обикновено се отличават от тълпата със своя чар, усмивка и позитивизъм.

Снимка: Pinterest

Обеци с триъгълна форма предпочитат по-енергичните и динамични личности. Те са новатори по природа, но добре познават своите възможности. Имат ясни цели и ги следват неотклонно. По природа са амбициозни и устремени винаги към върха. Знаят добре цената на успеха.

Снимка: Flairmode

Овалните обеци говорят за една нежна и романтична натура. Знаеш, че овалната форма се счита като символ за безкрайна любов. Ако си от този тип момичета, вероятно вярваш в приказки и самата ти искаш да живееш в приказка с щастлив край. Всеотдайни, верни, даряващи и подкрепящи, това са качествата, които носят в себе си всички момичета, които обичат овалните форми.

Снимка: Pinterest

Материалът, от който са изработени

Сребро

Сребърните обеци са предпочитани от много дами. Самият сребърен материал се свързва с Луната, емоционалността и чувствата, а оттам и с женската енергия. Затова не е изненада, че много жени обичат да носят сребърни накити и така да подчертават своята женственост. Почитателките на този благороден метал са много интуитивни и сетивни. Те се отличават със загриженост към близките и околните, с чиста енергия и богата душевност.

Злато

Много хора свързват златото с лукс и престиж. Това е вярна асоциация, но наред с нея има и други качества, които почитателите на златото притежават. Те са индивидуалисти, често носят някаква загадъчна харизма и чар в себе си. Обичат да побеждават и не се боят да се борят за победата. Знаят какво искат и как да го постигнат. Обикновено държат на качеството, сигурността и обичат изобилието.

Снимки: Pinterest

Вече знаеш какво говори избора на обеци за твоя характер и качества. Вече без проблем можеш да изследваш и асоциираш дори бижутата на околните. Разгледай нашите предложения за обеци в онлайн магазина и избери тези, които ще подчертаят твоята уникалност.

Не забравяй да споделиш статията и с твоите приятели, за да научат и те повече за света на бижутата.
 Брой преглеждания:522

Също може да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *