Съчетаване на дамски накити. Как да избегнем кича?

Бижутата и аксесоарите са завършващият, финален щрих на всяка визия.

Съществуват някои основни правила за добрия вкус при носенето на бижута и аксесоари. Предоставяме Ви малко информация по темата, която вероятно ще Ви бъде от полза.

– На първо място трябва да се съобразите с мястото, времето и повода.
– Изборът на обеци е много важна стъпка в подбора на аксесоарите. Те подчертават лицето и освен че трябва да бъдат съобразени с визията, обеците трябва да бъдат в хармония с формата и чертите на лицето, които са индивидуални за всеки човек. Например големите сребърни обеци с камъни са по-подходящи за малки лица с нежни черти. Ако имате по-кръгло лице или по-голяма челюст, заложете на по-малките и деликатни обеци.
– Добрият вкус предполага в сутрешните часове на деня да избягвате носенето на бижута, а ако ги има, трябва да бъдат малки и семпли.
– Препоръчително е Вашите всекидневни бижута да бъдат по-дискретни. Изберете аксесоари без ярки цветове и големи кристали.
– Прието е, че броят на бижутата за елегантна делова визия не трябва да надвишава три, като в това число влиза и халката.
– Минимализъм и дискретност – това са качествата, които са подходящи за офис бижута или украшения за делови срещи. В тези случаи изберете изискани и ненатрапчиви бижута.
– Ако Ви предстои парти, можете да заложите на по-атрактивна визия. Добавете към официалната рокля масивна огърлица, дълги обеци, ярка брошка или коктейлен пръстен. Но, разбира се, не всички наведнъж!
– Не носете бижута със спортни дрехи или на спортни мероприятия.
– Ако търсите стилна и елегантна визия, поставете акцент само върху едно бижу или аксесоар. Тайната е в умереността.
– Друго класическо модно правило за изискана визия гласи, че е уместно обемни бижута да се съчетават със семпли дрехи. Когато сте се спрели на ярка рокля с щампи, най-добре е да избягвате носенето на бижута или те да бъдат семпли. Същото важи и за облекло с асиметричен дизайн или силует с изрязани детайли. Ако сте избрали блестяща и ярка брошка, не е препоръчително носенето на украшения за врата.
– Проява на лош вкус е съчетанието на обемни обеци с големи колиета, както и на големи пръстени с огромни гривни. Не е добра идея и да носите малки часовници на едната китка и големи гривни на другата – търсете баланс и хармония между бижута и аксесоари.
– Има някои правила и за носенето на бижута и аксесоари за различните възрасти. Препоръчително за млади момичета е носенето на дискретни украшения, като малки пръстени или тънки верижки с фини висулки. Добрият вкус предполага, че големите пръстени са бижута, които следва да се носят от дами в по-зряла възраст.
– Според модните правила трябва да избягвате носенето на шумни бижута, например множество звънтящи гривни.
– Рокля с пайети или колан с камъни не изискват и не допускат бижута. Изберете или варианта да заложите на бляскав тоалет без аксесоари, или варианта на семпла визия с искрящи бижута.
– Пръстените са едни от най-коварните аксесоари поради голямата вероятност от прекаляване с присъствието им в цялостната визия. Не е препоръчително да носите повече от три пръстена, особено ако са от по-масивните изработки. Освен че не е естетически приятно за окото, носенето на повече пръстени е и доста некомфортно.

Накратко казано избягвайте претруфената визия и заложете на елегантност и стил! Подбирайте бижутата си внимателно и им позволете да изпъкнат в целия си блясък!

 Брой преглеждания:258

Също може да харесате...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *