Правила и Условия

Въведение

Тези условия за ползване ще ти дадат основни насоки за ползване на уебсайта на SEMANDO с оглед неговото по-добро и пълноценно използване. Тук ще намериш детайли за нашата политика и регулации по отношение на секцията Правила за ползване.Препоръчваме ти да ги прочетеш внимателно. Настоящето представлява основен поглед и е валидно само и единствено за сайта на SEMANDO.

Правила за ползване

 • Използвайки този уебсайт (“Уебсайта”) ти се съгласяваш със следните правила и условия (“Условия за ползване”).
 • Ти си съгласен, че при използването на този Уебсайт поемаш своята отговорност.
 • Уебсайта е собственост на SEMANDO. За повече информация може да посетиш: www.semando.com.
 • Уебсайтът и достъпните на него услуги (“Услуги”) са предоставени “във вида, в който са” и “когато са налични”. SEMANDO не прави предварителни проучвания и допитвания относно уместността, времевите рамки или точността на Уебсайта или услугите. SEMANDO не дава гаранции, били те преки или косвени, включително, но не само, за условията, качеството, продаваемостта, уместността за определена цел и безопасността.
 • SEMANDO, нейни филиали, съдружници, директори, агенти или каквито и да било други страни, включени в създаването, представянето или разпространението на Уебсайта, не могат да бъдат държани под отговорност за каквито и да било щети, включително, но не само, всякаква директни и индиректни щети, възникващи от или свързани с използването, невъзможността да се използва, неразрешената употреба, неактивността на Уебсайта, Услугите или тяхното съдържание.
 • Ти приемаш, че Уебсайтът съдържа информация, данни, софтуер, снимки, графики, видео материали, изображения, звуци и други материали (общо “Съдържание”), които са защитени с авторски права, търговски марки или други права за собственост.
 • Забранено е да се копира, променя, показва, предава, продава или по какъвто и да било друг начин да се разпространява Съдържанието (или части от него) без предварителното одобрение на SEMANDO.
 • Можеш да принтираш или прехвърляш на локален твърд диск части от този уебсайт единствено за твоя лична употреба, но не и с търговска цел.
 • SEMANDO не поема отговорност за информация от този уебсайт, която е сложена там от трети страни, както и за техни предложения, услуги или продукти.
 • SEMANDO уважава правото ти на лична тайна. Всякаква лична информация, която изпращаш към Уебсайта по електронна поща или друг начин ще бъде използвана от SEMANDO в съответствие с Конфиденциалната политиката на Уебсайта, както и условията за поверителност. Повече за условията за поверителност, можеш да научиш тук: https://semando.com/deklaratsiya-za-poveritelnost-i-biskvitki
 • Понякога, Уебсайтът може да съдържа връзки към уебсайт на трета страна. Тези свързани уебсайтове не са под контрола на SEMANDO и компанията не носи отговорност за тяхното съдържание, реклама, продукти или други материали достъпни от тях или на други, уебсайтове достъпни, чрез връзки съдържащи се в свързания уебсайт.
 • SEMANDO не дължи обезщетение или други плащания, свързани с преустановяване на услугите, наложени от поддръжката, на сървърите или технологиите, поддържащи Услугите, които SEMANDO осъществява, повреди при доставчиците на услугите, компютърни вируси и всякакви други проблеми извън обективния контрол на SEMANDO.
 • SEMANDO си запазва правото да актуализира тези Условия за ползване по всяко време. Такава актуализация влиза в сила незабавно всеки път, след публикуването им на Сайта.
 • Ако се вземе решение някоя точка от тези Условия за ползване да стане (частично) невалидна или неприложима, тази невалидност или неприложимост няма да се отрази на никоя от другите точки на тези Условия за ползване и всички те ще останат в пълна сила и ефективност.
 • Тези Условия за ползване се основават на законите на Република България.

Продукти

Всички продукти в сайта са селектирани бижутерийни продукти от официални производители и дистрибутори на бижута от цял свят. Цените в сайта са с включен ДДС и не подлежат на никакво допълнително облагане с данъци. Сайтът запазва правото си да променя цени и промоции.

Опаковка

Със всяка покупка получавате безплатна кутия за подарък, избрана от нас. Опаковките не подлежат на избор от клиента.

Оферти на деня

Всеки ден в сайта се предлагат различни интересни предложения, които са валидни в рамките на определен (ограничен) период от време. След изтичане на офертата тя може да не бъде пусната отново. Не се позволява използване на допълнителни ваучери за продукти, които са в промоция.

Промоции

Това са продукти, намалени от оригиналната им цена в сайта. Специалните предложения са валидни до изчерпване на количествата или за определен (ограничен) период от време. Не се позволява използване на допълнителни ваучери за продукти, които са в промоция.

Регистрация

За да си направите регистрация, трябва да попълните всички задължителни полета по възможност с максимално изчерпателна и актуална информация. Липсата на такава информация може да затрудни и усложни обработката на поръчките Ви. Всички Ваши данни трябва да бъдат попълнени на кирилица, с изключение на е-майла. Ако желаете да получавате информация за атрактивни промоции и отстъпки, можете да се абонирате за нашия информационен бюлетин.

Забравена парола

Ако сте забравили паролата си, трябва да въведете вашия е-майл адрес в полето "Забравена парола", след което ще получите нова автоматично генерирана парола в пощенската си кутия. От съображения за сигурност е желателно да смените автоматично генерираната парола с нова.

Правене на Поръчка

 • След като сте избрали даден продукт, той може да бъде добавен в пазарската ви кошница чрез опцията „Добави в кошницата”.
 • Всеки поръчан от Вас продукт отива в менюто „Кошница”. Оттам можете да премахвате или да променяте количествата на стоките.
 • За да потвърдите поръчката си, трябва да натиснете бутона „Поръчване”, където трябва да попълните данните си за доставка, начин на доставка и метод на плащане. Ако не искате да се регистрирате, можете да изберете опцията „Еднократна поръчка”.
 • За да финализирате поръчката трябва само да маркирате, че сте съгласни с "Общи условия за ползване" и да натиснете "Потвърди поръчката".
 • След като вашата поръчка е приета успешно, ще получите автоматичен email с потвърждение от нас.

Начини за плащане

 • Плащане при получаване – Най-популярния начин на разплащане в България. Плащането се осъществява при самата доставка на стоката. Парите се дават на куриерския служител.
 • Банков превод – Плащането се извършва чрез банков трансфер до сметката на фирмата ни в лева "Семандо" ООД, IBAN: BG72RZBB91551008119873, Банка: Райфайзенбанк - България, SWIFT/BIC: RZBBBGSF.  Моля, поставете номера на поръчката си като основание за плащане. След извършване на плащането клиентът трябва да ни изпрати еmail на [email protected] с номера или сканираното копие от транзакцията.
 • Плащане с дебитни и кредитни карта – Системата ни предлага разплащане чрез Visa, MasterCard, Maestro, American Express. Плащането се осъществява чрез защитените система за онлайн разплащане на Borica или Braintree Payments (собственост на PayPal и плащането се конвертира в EURO, като СЕМАНДО ООД не носи отговорност за допълнителни такси, начислени от банките).
 • PayPal – Една от най-разпространените системи за плащане в интернет.
 • ePay –Популярна система за плащане в България. (В момента услугата не е активна!)
 • Bitcoin (BTC) - Плащане с най-популярната криптовалута - биткойн. Всички плащания се конвертират автоматично спрямо моментния курс на системата Coinbase.

Издаване на фактура

При всяка поръчка от нас, вие ще получите касова бележка за платената стойност на закупените продукти. Ако искате да Ви издадем фактура, трябва да въведете данните за фактурата в мястото за коментар при правене на самата поръчка: име на фирмата, адрес, телефон, данъчен номер и материално отговорно лице (МОЛ).

Доставка

 • Цената на доставката е 2.99лв за цяла България до офис на ЕКОНТ. За доставка до адрес, посочен от клиента, цената е фиксирана на 4.5лв. Ако сумата на покупката е 20 лв или повече, тогава доставката до офис на Еконт е БЕЗПЛАТНА.
 • Доставката се извършва чрез куриерските услуги на ЛЕО ЕКСПРЕС до вратата на клиента или до офис на ЕКОНТ от 09:00 часа до 17:00 часа през делничните дни и до 14:00 часа в събота. Доставки НЕ се извършват в неделя или официалните празници.
 • При желание на клиента доставката да бъде доставена до конкретен офис на спедиторска фирма, моля добавете коментар при правене на поръчка, до кой офис искате да бъде получена.
 • Срокът за доставка е от 1 до 2 работни дни след изпращане на поръчката, в зависимост от населеното място
 • Цената на "експресна доставка" е 6 лева и се доставя на следващия работен ден за големите градове от понеделник до петък.
 • Поръчката Ви се обработва и изпраща в рамките на 24 часа от понеделник до петък. При поръчка направена след 16:00 часа, тя обикновено се обработва на следващия работен ден.
 • След обработване на поръчката Ви, ще бъдете уведомени по телефон или е-мейл за точната дата на доставката.
 • Ако поръчате продукт/и със статус „2 – 5 дни“, то вашата цяла поръчка ще бъде изпълнена в рамките от 2 до 5 работни дни.
 • За поръчка до чужбина, цената на доставката е фиксирана 2 EURO (3.89 лева). Периода за доставка е от 3 до 28 работни дни, в зависимост от държавата.

Връщане на стока и възстановяване на пари

 • Връщане на закупена стока може бъде направена в рамките на 14 календарни дни след получаване на поръчката. 
 • Стоката се изпраща до офис на Еконт в Плевен, ул. Сан Стефано 31Б, 5812 като разходите по доставката се покриват от Семандо ООД.
 • 100% възстановяване на парите се извършава по банков път, след като стоката бъде върната със стокова разписка (касова бележка) и проверена от наш служител, само при условие, че не е нарушен търговския вид или целостта на стоката (разкъсана опаковка, премахнати етикети и други), в съответствие с разпоредбите на чл. 55 от ЗЗП.
 • В случай, че плащането е направено с банкова карта, Възстановяването на сумата се извършва чрез нареждане на обратна операция по картата, с която е направено плащането, в срок от 7 дни.
 • При констатация на нарушен търговски вид или следи от употреба, ще бъде предоставена частична компенсация.
 • При липса на предварително уведомяване за връщане на стока, „Семандо ООД“ запазва правото си да откаже рекламация.
 • При спор, който не може да бъде решен съвместно с нашия онлайн магазин, може да се обърнете към сайта на ОРС.
 • В съответствие с разпоредбите на чл. 57, ал. 5 от ЗЗП, всички видове "обеци" НЕ подрежат на рекламация!
 • Замени на продукти се изпращат само до офиси на Еконт в страната, като доставката се покрива от Семандо ООД.

Важно!!!

 • Цените важат само за този онлайн магазин!
 • При грешка, допусната от клиента (неточен размер, количество или модел на продукта), сайтът не носи отговорност!!!
 • Сайтът запазва правото си да променя цени, наличности и текущи оферти, като не се задължава да уведомява клиентите си за променените условия.
 • Semando.com е уебсайт за електронна търговия, който се управлява от дружеството с ограничена отговорност "Семандо" ООД, ЕИК: 204580061, адрес на управление град Ловеч, ул. Тодор Кирков 5 и представлявано от Виржиния Тодорова, в качеството си на управител.
 • Всички права са запазени! Цялата информация в сайта е собственост на "Семандо" ООД и използването на съдържанието в сайта (или част от него) е позволено само с цитиране и поставяне на линк към www.semando.com.

The product is currently Out-of-Stock. Enter your email address below and we will notify you as soon as the product is available.